Offside

tidningen Offside

Offside är Sveriges största och mest välrenommerade fotbollsmagasin. När 42 000 människor intervjuades om 227 tidskrifter placerades Offside allra högst upp ibland annat kategorierna…

Recension

Offside är fotbollstidningen som går lite djupare. Jag köpte mitt första nummer 2001 men fann det rätt så svårläst då när jag inte var så gammal och inte heller så intresserad av läsning. Vad jag absolut gillade med denna tidning under de år jag läst dem är den tidigare nämnda förmågan att gå djupare samt hur man blandar kortare och längre artiklar. T.ex. har man sedan ett antal år tillbaka återkommande en artikelserie man kallar Spelarnas Val, där de allsvenska spelarna får betygsätta varandra i kategorier som bäst skott, bäst inlägg, gör mest för laget osv, i respektive lagdel.

2003 började man släppa Offside i färg, och tidningen blev då, i mitt tycke, ännu bättre. Före det hade man sedan starten gett ut varje nummer i samma format som en pocketbok. Av de nummer jag läst så är nummer 1/2004 mitt absoluta favoritnummer, då man gjort ett specialnummer om VM-turneringen 1994. På följande länk kan man t.ex. läsa om Miodrag Belodedici, mannen som lade straffen Ravelli räddade och sedan blev förevigad på frimärke för – Klicka på fliken Straffmannen.

Att man belönades med Stora Journalistpriset 2002 är inte det minsta svårt att förstå, och för att citera Expressens Mats Olsson; ”Som sagt: era liv är fattigare utan Offside!” Mer information finns på offside.org


Skriv vad du tycker om Offside för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Privata affärer

tidningen Privata affärer

Prova Privata Affärer. Det tjänar du på. Här finns lönande råd och tips som gör att du får ut mer av dina pengar. Men också lustfylld läsning om hur du kan njuta av livet utan att det kostar dig onödigt mycket.Du får råd om : aktier och fonder, lån, skatter, boende, försäkringar, pension, familjejuridik, resor, bilar, köpvärda prylar

Recension

Ekonomisk verksamhet så som aktier, fonder, obligationer och dylikt finns det en hel del personer har som intresse, och till deras glädje finns tidningen Privata Affärer. Nyss nämnda sparformer är dock inte det enda affärsmagasinet tar upp. Man har även artiklar om kontosparande, placeringar i bostäder, räntor, skatter och annat inom det ekonomiska området. En gång i månaden kommer en ny upplaga, och varje nummer är på cirka 100 sidor. Dessutom medföljer ibland en bilaga som t.ex. Fond- eller Råvaruguiden.

På förstasidan till sitt januarinummer 2012 så uppger redaktörerna att tidningen har har över 196 000 läsare, något som kanske bådar för att det är hög kvalité på det som skrivs i den. Något som glädjer oss är att Privata Affärers tryck är miljömärkt. Det förlag som ger ut Privata Affärer är Bonnier och tidningen kostar 69 kronor per nummer.


Skriv vad du tycker om Privata affärer för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)