Hjärnstorm

tidningen Hjärnstorm

Tidskriften Hjärnstorm har varit en egen kraft i svenskt kulturliv sedan 1977. Vi gör balanserade nummer med teman som; Ensam, Självmord, Psychedelia, Djuret och Konsten och Alternativa strategier. Vi publicerar prosa och poesi av landets idag mest uppburna författare och poeter. Vi översätter utländsk litteratur – nyskriven och äldre. Vi presenterar internationellt uppmärksammade konstnärer och kommande och väletablerade svenska konstnärer.

I Hjärnstorms konceptet ingår att konstinslagen i numren måste innehålla något mer än bara den traditionella artikeln med tillhörande bilder. Förutom artiklar försöker vi också göra konstinlagor. det vill säga en konstutställning i tidskriften något som inte minst våra läsare i landsorten uppskattar. Vi har kommit till slutsatsen att det är den speciella tonen, tillsammans med den unika blandningen av artiklar som ger Hjärnstorm sin särprägel.


Skriv vad du tycker om Hjärnstorm för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Skriva

tidningen Skriva

Skriva är Sveriges enda tidning om skrivande. Går du och bär på en roman inom dig med har svårt att komma loss? Har du specialkunskaper inom ett område och vill skriva en fackbok? Har du en blogg som du vill utveckla och nå ut med till en större publik.

Oavsett om du är nybörjare eller om du skrivit i hela ditt liv tror vi att Skriva är tidningen för dig. Här får du ta del av författarnas egna knep. Du får inspirerande guider och reportage, samtidigt som landets främsta skrivarcoacher ger dig de verktyg du behöver för att lyckas i ditt skrivande.


Skriv vad du tycker om Skriva för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Liberal Debatt

tidningen Liberal Debatt

Liberal Debatt är en liberal idétidskrift som ges ut på nätet och i pappersupplaga.Tidningen är en partipolitiskt obunden tidskrift som utges av stiftelsen Liberal Debatt.


Skriv vad du tycker om Liberal Debatt för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Riksdag & Departement

tidningen Riksdag & Departement

Riksdag & Departement är nyhetstidningen om politiken i Sverige och EU. Ingen annan tidning ger dig en lika heltäckande och aktuell bild av vad som händer på Helgeandsholmen, i Rosenbad och i Bryssel. Det är dags att förnya din prenumeration. För en helårsprenumeration på Riksdag & Departement (38 nr) betalar du endast 649 kr inkl moms. Under ett år får du läsa det senaste om politiken i Sverige och EU, lättbegripligt presenterat av våra kunniga journalister.

Vi täcker alla riksdagsbeslut och som läsare tar du del av nyheter om regeringens direktiv och utredningar. Riksdag & Departement är ofta nyhetsledande då vi läser det som andra medier missar. I varje nummer av Riksdag & Departement får du både kortfattat och i djupare analyser ta del av besluten som kan bli avgörande för framtiden.


Skriv vad du tycker om Riksdag & Departement för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Faktum

tidningen Faktum

Sveriges smutsigaste samhällsmagasin. Varje dag säljs Faktum av hemlösa människor på Göteborgs gator. Med fötterna stadigt nerkörda i rännstenen skildrar vi samhället ur ett gatuperspektiv.

Med en övertygelse om att god journalistik kan förändra världen skiter vi i att vara tråkiga och granskar och avslöjar allt du inte visste att du ville veta. Vinnare av Publicistklubbens stora pris 2006. Mer ute än inne sedan 2001. Har du inte sett samhället ur vårt perspektiv så har du inte sett samhället alls…


Skriv vad du tycker om Faktum för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

10 Tal

tidningen 10 Tal

Tidningen tal är en oberoende tidskrift för litteratur, konst och samtidsdebatt. Här hittar du självständiga essäer och reportage om tendenser i nutiden, nyskriven skönlitteratur av landets bästa författare, samt texter av förnyare och inspiratörer från hela världen.

Nyskapande konstprojekt och oväntade möten mellan författare, konstnärer, filosofer och forskare. I Sveriges största debutantavdelning kan du läsa de intressantaste nya författarna redan innan de givits ut i bokform. Tidningen arrangerar också Stockholms Internationella Poesifestival. Nordens största internationella poesifestival.


Skriv vad du tycker om 10 Tal för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Expo

tidningen Expo

Expo är den enda tidning som granskar och bevakar den högerextrema rörelsen i Sverige och Europa.

Tidningen varvar avslöjanden om den rasistiska rörelsen med förklarande artiklar och reportage om ett Sverige i förvandling. Tidningen kommer ut fyra gånger per år, är partipolitiskt obunden och ges ut av stiftelsen Expo.


Skriv vad du tycker om Expo för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Ottar

tidningen Ottar

Ge bort en prenumeration på Ottar, få en aktuell bok! Ottar är Sveriges största sexualpolitiska tidning. Personligt och politiskt om trender och nyheter kring sexualitet och samhälle.

Du får läsa reportage och fördjupande texter, intervjuer, debatter och krönikor. Ottar bevakar sexualpolitiken i Sverige och internationellt. ‘Intressant, faktaspäckad, välskriven och orädd’, ‘Förnuftig, mopsig och kul’ har pressen skrivit.


Skriv vad du tycker om Ottar för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Socialisten

tidningen Socialisten

Tidskriften Socialisten verkar för att sprida socialismens idéer…


Skriv vad du tycker om Socialisten för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Situation Sthlm

tidningen Situation Sthlm

Tidningen Situation Sthlm skriver om intressanta människor och företeelser i staden ur ett gatuperspektiv. Tidningen bevakar vad som sker inom kulturen och på gatan, snappar upp företeelser och skriver om dem och personerna bakom dem innan de andra tidningarna upptäckt dem.

Situation Sthlm är nyhetsledande inom de sociala frågor som rör hemlöshet. Tidningen skriver om hemlöshet och utanförskap med ett vidare perspektiv än andra medier och det synsättet går igen i allt material i tidningen. Tidningen har som målsättning att ge Situation Sthlms intressenter försäljare, myndigheter, allmänhet, journalister, studenter, företag, information och kunskap om hemlöshetsfrågan.


Skriv vad du tycker om Situation Sthlm för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Röda Rummet

tidningen Röda Rummet

Tidskriften Röda Rummet vill vara en tankesmedja med socialistiska utgångspunkter. Många söker efter ett ordentligt utrymme för radikal debatt, lärdomar och analyser.

I Röda Rummet finns plats för allt som kan bidra till en bättre förståelse av det samhälle vi lever i, i Sverige och resten av världen. För att kunna förändra världen måste man förstå den. Tidskriften ges ut av Socialistiska partiet.


Skriv vad du tycker om Röda Rummet för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Ordfront

tidningen Ordfront

Ordfront magasin är Sveriges främsta månadstidning för samhällsdebatt och kultur och ägs av sina läsare genom kulturföreningen Ordfront.

Tidningen lyfter fram alternativa perspektiv för att vara en motvikt mot likriktningen och maktkoncentrationen i de etablerade medierna. Demokrati, yttrandefrihet, den lilla människans perspektiv, detta är viktiga ledord. Det är en god idé…


Skriv vad du tycker om Ordfront för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Magasinet Neo

tidningen Magasinet Neo

Neo är ett liberalt kvalitetsmagasin om politik, samhälle och framtid. Vi riktar oss till engagerade människor som vill ha ny kunskap och bättre argument, bli bekräftade och utmanade. Människor som är intresserade av vad som händer i omvärlden och vill vara med och förändra framtiden. Och som söker ett alternativ till mediernas gängse verklighetsbeskrivningar och perspektiv.

Vi har liberala grundvärderingar och slår vakt om den enskilda människans delaktighet och egna ansvar, mänskliga fri- och rättigheter, pluralism, det civila samhället, företagande och bildning. Vi gillar fria marknader och fria människor. Vi tror på människans förnuft och skaparglädje.Vår ambition är att presentera det bästa av det viktigaste.


Skriv vad du tycker om Magasinet Neo för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Filter

tidningen Filter

Filter är Sveriges mest omtalade magasin och utsågs till årets Tidskrift 2009. Filter ger dig närkontakt. Här finns reportagen, intervjuerna och bilderna som tar dig till platser du annars aldrig kommer nära. Här hittar du människorna, idé


Skriv vad du tycker om Filter för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Glänta

tidningen Glänta

Det här är en snygg, tjock och innehållsmässigt mycket spännande tidskrift. Ofta temanummer. Den tar upp debatt, filosofi, politik, konst mm. 1999 utsågs den till årets Kulturtidskrift. Den sedan några år allra bästa tidskriften för mer allmän kulturdiskussion är utan tvivel Glänta.

Den är alltid lika oförutsägbar och odlar en ny generation skribenter som lyckosamt kombinerar akademi, stilistik och nyfikenhet. (Jonas Thente, DN.) Tidningen utges av Kulturföreningen Glänta, som också driver bokförlaget Glänta produktion.


Skriv vad du tycker om Glänta för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Aktuellt i Politiken

tidningen Aktuellt i Politiken

Socialdemokraternas egen nyhetstidning. Nyheter, reportage, debatt om aktuell politik, särskilt med bäring på socialdemokratin och arbetarrörelsen…


Skriv vad du tycker om Aktuellt i Politiken för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Ny Tid

tidningen Ny Tid

Ny Tid är en veckotidning på svenska från Finland med ett kritiskt perspektiv på livet och världen. Kultur, politik och samhälle – den fördjupade synvinkeln hittar du här. Ny Tid läses på presidentens kansli och på M A Numminens toalett.

Ny Tid görs i Helsingfors men har skribenter och läsare också i Sverige. Med Ny Tid kommer också vetenskapsbilagan Ikaros och kulturtidskriften Kontur!


Skriv vad du tycker om Ny Tid för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Folket i Bild

tidningen Folket i Bild

En fri röst I Folket i Bild kan du följa motståndet mot krigen i Irak och Afghanistan, i krönikor och levande reportage. Afrika, Kina, Amerika… Vi har hela världen i blickfånget.

Folket i Bild/Kulturfront vill ifrågasätta maktens sanning och lyfta fram det gömda och glömda. Vi kan göra det därför att vi är partipolitiskt och ekonomiskt oberoende. Vi tar inga bidrag, utan förlitar oss på våra medlemmar och prenumeranter. Engagerat folkrörelsearbete är vår metod.


Skriv vad du tycker om Folket i Bild för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Readers Digest

tidningen Readers Digest

Readers Digest, världens mest lästa tidskrift. Månadsmagasinet Readers Digest bjuder på intressanta artiklar om livets alla områden, till exempel arbete, hälsa, mat, teknik, ekonomi och politik. Readers Digest rapporterar också om det senaste tekniska och medicinska upptäckterna, de hetaste heta resmålen och viktigaste världshändelserna.

Du får möta svenska och internationella storheter och läsa fängslande reportage om vanliga människors gripande och dramatiska livsöden. Readers Digest uppskattas för att den är pålitlig, underhållande och praktisk. Upptäck Readers Digest du också!


Skriv vad du tycker om Readers Digest för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Invandrare och Minoriteter

tidningen Invandrare och Minoriteter

Rädslan för främlingen fördjupas då människor upplever ökad utsatthet i en värld i förändring. Gamla föreställningar om den andre riskerar väckas till liv. Samtidigt har ett nytt samhälle tagit form och en ny generation med andra tänkesätt kring kultur, etnicitet och religion vuxit upp.

Läs om tankar kring islamofobi, den nya generationen, främlingsförsiktighet och om hur tre etniska grupper från f.d Jugoslavien hittat ett sätt att leva sida vid sida.


Skriv vad du tycker om Invandrare och Minoriteter för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Världspolitikens Dagsfrågor

tidningen Världspolitikens Dagsfrågor

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig en aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans. Skriften kommer med tolv nummer per år, varav två dubbelnummer.


Skriv vad du tycker om Världspolitikens Dagsfrågor för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Socialpolitik

tidningen Socialpolitik

Socialpolitik är en oberoende specialtidskrift, som kaxigt och kunnigt granskar och debatterar den snabba samhällsomvandlingen, med fokus på social- och välfärdspolitik.

Underifrånperspektivet är självklart. Mänskliga rättigheter grunden. Demokrati, rättvisa, solidaritet och jämställdhet är bärande värderingar.


Skriv vad du tycker om Socialpolitik för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Ikaros

tidningen Ikaros

Tidskriften Ikaros strävar efter att skapa ett forum för en analytisk och öppen diskussion kring den betydelse och den roll vetenskaperna har i vårt samhälle. Ett sådant tema är alltid aktuellt eftersom varje medborgare dagligen, i en form eller annan, kommer i kontakt med produkter, resultat, anspråk, nyheter, osv. som har sin grund i den vetenskapliga forskningen.

Att föra en diskussion kring natur-, human- och samhällsvetenskaperna är betydelsefullt eftersom de inte är isolerade från samhället, utan väldigt mycket en del av vårt vardagliga liv. Vetenskapskritik har även en betydelse för vetenskapsmän, forskare och andra som är verksamma i de olika vetenskapliga disciplinerna: vetenskapskritiken och den vetenskapliga forskningen förenas i det kritiska granskandet. Ikaros är öppen för alla som är intresserade av att föra en vetenskapskritisk diskussion och som vill bidra med artiklar.


Skriv vad du tycker om Ikaros för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Fokus

tidningen Fokus

Fokus, Sveriges enda renodlade nyhetsmagasin. Varje fredag levererar vi nyheter, fördjupande analyser och reportage inom politik, vetenskap, ekonomi, kultur och livsstil från Sverige och världen. Fokus hjälper dig att hålla koll på vad som händer och varför.

Vi tipsar om spännande läsning, nya trender och låter dig träffa intressanta personer. Fokus uppdrag är att varje vecka gå bortom den snabba nyhetsrapporteringen, ge nya perspektiv och ge den fulla och väl illustrerade bakgrunden till de viktiga samhällsfenomenen. Behåll skärpan läs Fokus.


Skriv vad du tycker om Fokus för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Arbetaren

tidningen Arbetaren

Tidningen Arbetaren är en kunnig, kampvillig och könsbalanserad pressröst. Vi kommer ut varje vecka, späckad med avslöjande, upprörande, undergrävande, roligt och tankeväckande material.

Vi är besatta av världens orättvisor; som klassamhället, könsojämlikheter och rasism, och sparkar uppåt från en frihetlig socialistisk övertygelse – med sanningen som främsta ledstjärna.


Skriv vad du tycker om Arbetaren för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Frihet

tidningen Frihet

Frihet är samhällsmagasinet för unga som bryr sig om politik. Reportage från Sverige och världen blandas med personliga intervjuer och aktuell kulturbevakning.

Här kan du läsa om politiskt mode, rappande rebeller, krig, fred och filmstjärnor. Allt i en snygg förpackning med läsvärda texter. Tidningen ges ut av SSU och har funnits sedan 1917.


Skriv vad du tycker om Frihet för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)

Tidningen Vi

tidningen Tidningen Vi

Tidningen Vi är en reportagetidning med inriktning på kultur- och samhällsfrågor. Du hittar porträtt, text- och bildreportage och en bredd av ämnen.

Tidningen Vi skriver om litteratur, konst, film, politik, resor, mat, trädgård, design, resor, hälsa och har bra korsord!


Skriv vad du tycker om Tidningen Vi för att vara med och vinna en prenumeration av valfri tidning under tre månader. (värde maximalt 159:-)